

## Texas EMS for Children State Partnership Advisory Committee Meeting

Thursday, November 9, 2023 1:00 PM – 2:30 PM CST

Dial-in:

+1 877 369 0926 (US Toll Free)

Meeting ID: 832 824 3672 Password: 069898

Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android: https://bcm.zoom.us/j/8328243672?pwd=KzFmRUhwYUpZZFpreEZYdFFDdytaQT09

**Desired Outcomes:** 

- Determine how we will receive NPRP QI results from the EDC and report to DSHS
- Receive an update on the VPRP
- Determine ways to engage stakeholders for the PPRP Assessment
- Receive an update on the Pediatric Disaster Workgroup
- Receive an update on the GETAC Pediatric Simulation Taskforce
- Receive an update on EIIC QI Collaboratives
- Receive an update on the NPRQI
- Determine ways to re-engage EAC members and stakeholders
- Receive an update on EMSC activities at the EMS Conference
- Determine dates for the 2024 EAC meetings

November 9, 2023 1:00 PM – 2:30 PM					
What	How	Who	Time		
Introductions	Welcome and Roll Call	Sam Vance/ All	5 minutes 1:00 - 1:05		
NPRP QI Assessment	Discuss the assessment requirements for new trauma rules and how we will receive results from EDC and report to DSHS	Sam Vance/All	10 minutes 1:05 - 1:15		
Voluntary Pediatric Recognition Program (VPRP)	Update on the VPRP	Sam Vance/Sally Snow	10 minutes 1:15 - 1:25		

What	How	Who	Time
Prehospital Pediatric Readiness Project Assessment (PPRP)	Discuss the PPRP Assessment and ways to engage stakeholders	Sam Vance/All	10 minutes 1:25 - 1:35
Pediatric Disaster Workgroup	Update on work completed	Sam Vance	5 minutes 1:35 - 1:40
GETAC Pediatric Simulation Taskforce	Update on work completed	Sally Snow/Belinda Waters	10 minutes 1:40 - 1:50
EIIC Project Updates	<ul> <li>Update on the following EIIC projects:</li> <li>ED Stop Collaborative</li> <li>Pediatric Readiness Quality Collaborative (PRQC)</li> <li>Pediatric Readiness Recognition Programs Collaborative (PRRPC)</li> </ul>	Dr. Remick	10 minutes 1:50 - 2:00
Targeted Issues Grant	Update on the National Pediatric Readiness Quality Initiative (NPRQI)	Dr. Remick	5 minutes 2:00 - 2:05
EAC and Stakeholder Engagement	Discuss ways to re-engage EAC members and stakeholders	Sam Vance/Dr. Kothari/All	10 minutes 2:05 - 2:15
EMS Conference	Update on EMSC activities during the EMS Conference	Sam Vance	5 minutes 2:15 - 2:20
2024 EAC Meetings	Discuss dates for 2024 EAC meetings	Sam Vance/All	5 minutes 2:20 - 2:25
Meeting Wrap Up	Any further items for discussion and action items	Sam Vance/All	5 minutes 2:25 - 2:30

Next Meeting: TBD