

Texas EMS for Children State Partnership Baylor College of Medicine

Texas EMS for Children State Partnership Advisory Committee Meeting

Tuesday, August 15, 2023 1:00 PM – 5:00 PM CST Dell Pediatric Research Institute Bank of America Conference Room 1400 Barbara Jordan Blvd. Austin, TX 78723

This meeting will be conducted in-person.

Desired Outcomes:

- Receive an update on several State Partnership and EIIC projects and ways you can get involved
- Receive the results of the 2023 EMS Survey
- Receive an update on the work being conducted with the NPRQI
- Receive information on the PPRP and 2024 assessment

August 15, 2023 1:00 PM – 5:00 PM				
What	How	Who	Time	
Introductions	Welcome and Roll Call	Sam Vance/ All	10 minutes 1:00 – 1:10	
State Partnership Project Updates	Update on the following State Partnership projects: • EMS Recognition Program • Voluntary Pediatric Recognition Program (VPRP) • CYSHCN Course • Pediatric Disaster Workgroup • HB 624 • Safe Transport of Children • FAN Update • All Grantee Meeting	Sam Vance/Dr. Kothari/Sally Snow	40 minutes 1:10 – 1:50	

What	How	Who	Time
EIIC Project Updates	Update on the following EIIC projects:	Dr. Remick	10 minutes 1:50 – 2:00
	ED Stop Collaborative		
	Pediatric Readiness Quality		
	Collaborative (PRQC)		
BREAK			10 minutes
			2:00 - 2:10
2023 EMS Survey	Presentation of the 2023 EMS	Sam Vance	30 minutes
	Survey results		2:10 - 2:40
National Pediatric	Update on the NPRQI and work	Dr. Remick	50 minutes
Readiness Quality Initiative	on the Regional Pediatric QI		2:40 – 3:30
(NPRQI)	Dashboards and Simulation		
	Training		
BREAK			10 minutes
			3:30 - 3:40
Prehospital Pediatric	Report on the PPRP and 2024	Dr. Kothari/Sam Vance	60 minutes
Readiness Project (PPRP)	assessment		3:40 - 4:40
Meeting Wrap Up	Any further items for discussion	Sam Vance/All	20 minutes
	and action items		4:40 – 5:00

Next Meeting: November 9, 2023, at 1:00 pm, conducted virtually